Aktuellt hos Göta Hund

Kom & häng med oss! – Bli fodervärd.

Kom & häng med oss! – Bli fodervärd.

Göta Hunds fantastiska fodervärdar ger våra valpar kärlek, omsorg och vägledning de första månaderna i livet. Fodervärden står också för ”kost & logi”, medan hundskolan bekostar veterinärvård och hundens försäkring. Som fodervärd erbjuds du möjligheten till professionell handledning av oss, så väl privat som i grupp. Våra fodervärdsträffar är trevliga, populära och lärorika sammankomster där fodervärden får chans att lära sig mer om hund i allmänhet och om assistanshundar i synnerhet. Blir du sugen på uppdraget? Välkommen in med din ansökan redan idag!

Uppföjande träning av ledarhundar

Uppföjande träning av ledarhundar

Februari innebär återbesök hos de ledarhundar som flyttade från Göta Hund under höstterminen 2023. Vi jobbar alltid med tät återkoppling och uppföljning av de hundar som är nya ute på fältet. En viktig åtgärd för att våra ekipage ska bli väl fungerande och kunniga. En vägledning som både förare och hund mår bra av. Just nu jobbar vi med ledarhundarna Mimmi, Milla och Laleh. Alla tre har gjort enorma framsteg i samarbete med sina ledarhundsförare. Fantastiskt kul att se! På bilden från i höstas ses systrarna Milla och Laleh, 2 vackra labradorer, ligga plats bredvid varandra.

Ny ledarhund i träning

Ny ledarhund i träning

I början av året var det dags för Ines att lämna sin fodervärd och flytta till Göta Hund. När hon bott in sig i sin nya flock, påbörjades de avancerade och djupgående mentaltesterna. I omgångar över en längre tid har hunden fått besöka olika platser och miljöer. Om hunden är bekväm med utmaningarna som presenteras för henne och villig att ta sig an de uppgifter hon får, bedöms hon som lämplig och redo att utbildas. Så är fallet för fina, glad Ines! Nu selar vi på henne och påbörjar träningen till ledarhund. Målet är att hon ska ta examen till hösten.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

2023 lider mot sitt slut. I år har 4 ledarhundar och 3 övriga assistanshundar utbildats på Göta Hund. Sju examinerade tjänstehundar har inneburit lika många överlämningar och inskolningar i de duktiga hundarnas nya hem. Det är en ynnest, och kronan på verket för mig, att få vara delaktig i detta. Många fina, snudd på magiska, stunder upplevs under den tiden när hund och människa förs samman och samspelet dem emellan utvecklas.

God jul & gott nytt år önskar Carin, lill-bossen Bodil och labradorflocken.

Inprovning av nya ledar- och assistanshundar

Inprovning av nya ledar- och assistanshundar

Höstterminen har varit fylld av inskolningar av de ledarhundar som blivit examinerade under året. Nu när året lider mot sitt slut försöker vi även få till så många lämplighetstester som möjligt av de unghundar som står på tur att utbildas till ledar- och assistanshundar under 2024. Vi har många förväntansfulla kunder på kö som vi snart hoppas ha hittat en lämplig hund till. De viktiga och avancerade lämplighetstesterna kräver och behöver få ta tid, så den som väntar får ha en hel del tålamod.

Inskolning pågår!

Inskolning pågår!

Milla blev godkänd ledarhund för ett par veckor sedan. Nu är vi mitt i inskolningen av henne! Detta innebär att vi med varsam hand skolar in hunden i nya hemmet. Under 2 veckor, fördelat på minst 2 tillfällen, följer vi henne och hennes nya förare i deras vardag med fokus på att utveckla samarbetet mellan hund och förare samt att presentera sträckor som föraren ofta förflyttar sig på.

Nyhetsarkiv